“ÜNİVERSİTEDE ESKİLER EV SAHİBİ, YENİLER MİSAFİRDİR” | İlim ve Medeniyet

Avatar photoKonuk Yazar19 Eylül 20222min0

HAYDİ KARDEŞİM!

Fakültenin açıldığı ilk hafta birinci sınıflara gidin. Fakülteyi kazananlara “Hayırlı olsun” demeyi ihmal etmeyin.
Unutmayın, eskiler ev sahibi, yeniler misafirdir. Fakülteyi, yemekhaneyi, mescidin yerini ilk siz öğretin. Onun nerede kaldığını, nereli olduğunu ve hangi lise mezunu olduğunu öğrenin. Kendinizi de aynı şekilde tanıtın ki aranızda güven oluşsun. Tanıştığınız kişileri diğer arkadaşlarınızla da tanıştırın. Zira her tanışma yeni bir tanışmaya kapı aralar. Allah küçük gayretlerinizi hiç ummadığınız yerden bereketlendirir.
Şunu da bilin! İnsanın hayatında “ilkler” hiç unutulmaz. Tanışılan o “ilk kişi” mutlaka siz olun. Gençlerin sığınacağı liman olun, omuzlarına dokunan dost eli sizin eliniz olsun. Onların yollarına ışık tutun, siyah beyaz hayatlarına renk katın. Yol gösterin, yol açın ama tek yol benim yolumdur demeyin. Her İyilik fırsatı sana rabbinin bir lütfudur.
Haydi ayağa kalk ve fırsatı kaçırma. Bir tebessümle, bir selamla tanışmaya başla!

Cemal BALIBEY

Özgün Yayıncılık, Fatih/İSTANBUL

Geribildirim

Mail adresiniz gizli kalacaktır.


Biz Kimiz?

Gayemiz, asırlardır mirasçısı olduğumuz medeniyetin gelişimine katkı sağlamak adına kurduğumuz ilim halkasındaki ilmî faaliyetleri geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Cemiyetimizde, genç ve hareketli yazar kadromuz ile Siyaset, Hukuk, Ekonomi, Sosyoloji, Edebiyat ve Tarih gibi ilmî alanlarda gerek akademik gerekse de gündeme ilişkin yazılar kaleme alınmaktadır.


İletişim


Küçük Çamlıca Mahallesi, Filiz Sokak, No:3
Üsküdar/İstanbul