SÜREKLİ SELFİE ÇEKME İHTİYACI: SELFİTİS HASTALIĞI NEDİR? | İlim ve Medeniyet

Sürekli selfie fotoğraf çekme alışkanlığı “Selfitis” adı altında “ruhsal bozukluk” olarak tanımlandı. Amerikan Psikiyatri Birliği, Selfie çekmenin bir tür ruhsal hastalık olduğunu iddia ediyor.

Amerikan Psikiyatri Birliği (APA) son zamanlarda internet ortamın bir fenomen haline gelen Selfie çekmenin ruhsal tanımını yaptı. Birliğin açıklamasına göre Selfie fotoğrafları çekmek bir tür ruhsal hastalık.

Bu sınıflandırma Chicago’da düzenlenen yıllık toplantı sırasında konuşuldu. Hastalığa Selfitis adı verildi. Selfitis kişi kendini fotoğraflamaktan ve sosyal medyaya başlamaktan obsesif kompalsif bir haz duyuyor. Böylece kendine karşı olan güvensizliğini doldurabiliyor.

APA Selfitis’i 3 farklı başlıkta topladı. Bunlar ise şu şekilde:

  • Sınır Selfitis: Gün içerisinde en az 3 tane Selfie çeken ama sosyal medyada paylaşmayan kişi.
  • Şiddetli Selfitis: Gün içerisinde en az 3 tane Selfie çeken ve bunların hepsinin sosyal medyada paylaşan kişi.
  • Kronik Selfitis: Kendi fotoğrafını çekmekten zevk alan ve bunu kontrol edemeyen kişi. Neredeyse saat başı kendi fotoğrafını çeken ve gün içerisinde bu fotoğrafları sosyal medya üzerinde en az 6 kere paylaşan kişi.

Bu hastalığın henüz bir tedavisi yok. Ancak Bilişsel Davranış Terapisi(Cognitive Behavioral Therapy – CBT) yardımı sayesinde geçici olarak tedavi edilebiliyor.

Amerikan Psikiyatri Birliği’nin açıklamasına göre siz de durdurulamayan bir Selfitis olabilirsiniz.

Kaynak: technopat.net

Geribildirim

Mail adresiniz gizli kalacaktır.


Biz Kimiz?

Gayemiz, asırlardır mirasçısı olduğumuz medeniyetin gelişimine katkı sağlamak adına kurduğumuz ilim halkasındaki ilmî faaliyetleri geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Cemiyetimizde, genç ve hareketli yazar kadromuz ile Siyaset, Hukuk, Ekonomi, Sosyoloji, Edebiyat ve Tarih gibi ilmî alanlarda gerek akademik gerekse de gündeme ilişkin yazılar kaleme alınmaktadır.


İletişim


Küçük Çamlıca Mahallesi, Filiz Sokak, No:3
Üsküdar/İstanbul