İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İSTEYENLERE GENEL TAVSİYELER | İlim ve Medeniyet

İngilizce Öğrenmek İsteyenlere Genel Tavsiyeler

  • 1.) Öncelikle dili niçin öğrenmek istediğinizi belirlemelisiniz. Yani hedef çoğunlukla konuşmak ise en başından konuşmaya yönelik çalışmalar ile başlamak çok güzel olur.

  • 2.) Youtube’da İngilizceyi çok güzel bir şekilde anlatan bazı kanallar var. Mutlaka tavsiye edilenlere bakmalı ve kendiniz de keşfetmelisiniz.

  • 3.) İngilizcenin zor tarafı kelimelerin yazıldığı gibi okunmamasıdır. Bu sebepten her kelimeyi telaffuzuyla öğrenmek zorundasınız. Bunun için en başından beri bence dinleme çalışmalarına büyük önem verilmeli. Mutlaka İngiliz Aksanı öğreniliyorsa, kelimeyi İngilizler gibi çıkarmaya çalışmak gerekiyor. Görmek ve dinlemek çok önemli. Ağız hareketlerini de izlerseniz, aksan bile yapabilmek mümkündür.

  • 4.) İlk diliniz ise biraz zorlanabilirsiniz. Bu yüzden her bulduğunuz boş vakitte dile vakit ayırın. Yemek molasında, Akşam yatmadan önce, Sabah namazından sonra mutlaka dinleme, okuma ve konuşma çalışmaları yapmak gerekiyor.

  • 5.) İngilizcede zamanlar açısından bolluk var ama konuşurken bu zamanların hepsini kullanmayız ve konuşurken gramere de ihtiyaç duymayız. Sadece Gramer ağırlıklı bir eğitimi asla tavsiye etmiyorum, çünkü gramerde oyalandıkça dili öğrenmeniz imkansızlaşıyor. Onun yerine okumalar ve dinleme alıştırmaları çok önemlidir.

  • 6.) Günlük 5 ile 15 arasında düzenli kelime, telaffuzlarıyla birlikte öğrenmenizi tavsiye ederim. Bunun için de Anki programını kullanmanızı öneririm. Anki isimli program dilcilerin kullandığı bir program ve kelimeleri belli sıklıklarla karşınıza çıkarıyor.

  • 7.) İlk başlarda en sık kullanılan 500 kelime ve 100 fiili öğrenmek çok güzel olur. Ama bir kitap üzerinden gidiyorsanız zaten (en iyisi de odur tahminimce) bu kelimeleri bağlamıyla öğreneceksiniz. O yüzden kendinizi fazla yormayın ama dildeki en zor kısmın da kelimeler olduğunu bilin. Çünkü kelimeler en zor öğrenilen kısım. Gramer kısmı birkaç ayda öğrenilebilir ama kelimeler ve hangi bağlamda kullanıldıklarını öğrenmek uzun sürecektir.

  • 8.) Her şeyden önce dilin bir nasip işi olduğunu bilmenizi isterim. Ama nasibe ulaşmak da bizim elimizde. Dualarımızda bunu istersek ve ameli olarak da fiilen çalışırsak birkaç yılda hızlıca öğrenmek mümkündür. Genelde ilk yoğunlukta, feda edilen şey dil oluyor ama böyle yapmazsak çok güzel olur. Çünkü bize kapı açacak ve dünyadaki rakiplerimizin önüne geçmemizi sağlayacak en kestirme yollardan birisi de dildir.

  • 9.) Seviyenize göre hikaye okumayı mutlaka ihmal etmeyin. 10 kelime ezberliyorsanız, bu 10 kelimeyi en az birkaç kere okuduğunuz metinde de görün. Metin okuyarak bağlamıyla kelime öğrenmek en güzelidir.

  • 10.) Her kelimenin bir anlamı olduğunu sakın düşünmeyin. Bazen aynı kelime Tarih alanında farklı bir anlama Felsefe literatüründe farklı bir anlama gelebilir. Ya da kelimenin aynı alanda farklı bir anlamı bulunabilir. Mutlaka anlamsız görünen yerde kelimenin başka bir anlamı var mı diye bakmak lazım.

  • 11.) İngilizce öğrenmek isteyenlere acizane tavsiyelerim bunlar. İşin öğrenmek isteyen, bilgiye talip olan talebe de bittiği de bir gerçektir. Son günmüş gibi ilime adeta hayat adanmalı ve o şekilde hazırlanmalıyız diye acizane düşünüyorum.

Hazırlayan: Ozan Dur

Not: Gelen bir soru üzerine hazırlanmıştır.

A1 SEVİYE İNGİLİZCE KELİMELERİ

 

Avatar photo

Ozan Dur

İstanbul 29 MÜ'den mezun Filistin ve İran Araştırmaları- yazar [email protected] Poliglot (7), dillere dair


Geribildirim

Mail adresiniz gizli kalacaktır.


Biz Kimiz?

Gayemiz, asırlardır mirasçısı olduğumuz medeniyetin gelişimine katkı sağlamak adına kurduğumuz ilim halkasındaki ilmî faaliyetleri geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Cemiyetimizde, genç ve hareketli yazar kadromuz ile Siyaset, Hukuk, Ekonomi, Sosyoloji, Edebiyat ve Tarih gibi ilmî alanlarda gerek akademik gerekse de gündeme ilişkin yazılar kaleme alınmaktadır.


İletişim


Küçük Çamlıca Mahallesi, Filiz Sokak, No:3
Üsküdar/İstanbul