EN BAŞARILI DEVLET ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASI 2016 | İlim ve Medeniyet

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından devlet üniversitelerini ve fakültelerinin akademik teşvik puanları baz alınarak hazırlanan başarı sıralanması (Mayıs – 2016) açıklandı.

Akademisyenler Türkiye’deki devlet üniversitelerini projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve alınan ödüller gibi kriterlere göre sıraladı.

Sıralama 3 ayrı tablo şeklinde duyuruldu.  İlk tabloda 2000 yılından önce kurulan devlet üniversiteleri arasında bir sıralama yapılırken, ikinci tabloda 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında bir sıralama yapıldı. Son tabloda ise Türkiye geneli devlet üniversiteleri arasında bir sıralama yapıldı.

Türkiye geneli yapılan sıralamada ilk sırada Abdullah Gül Üniversitesi yer alırken, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ikinci ve Ege Üniversitesi üçüncü oldu.

2000 yılından önce kurulan devlet üniversiteleri arasında yapılan sırlamada ilk üç üniversite, Ege Üniversitesi birinci, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ikinci ve Akdeniz Üniversitesi üçüncü olarak belirlendi.

2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında yapılan sırlamada ise Türkiye sırlamasında olduğu gibi ilk sırada Abdullah Gül Üniversitesi yer alırken, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ikinci ve Kastamonu Üniversitesi üçüncü oldu.

Öğrencisi olduğumuz İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin ülkemizin birçok köklü üniversitesini geride bırakarak en başarılı ikinci devlet üniversitesi olmasında emeği geçen bütün akademik personelimize teşekkür ediyor ve üniversite yönetimini tebrik ediyoruz.

Geribildirim

Mail adresiniz gizli kalacaktır.


Biz Kimiz?

Gayemiz, asırlardır mirasçısı olduğumuz medeniyetin gelişimine katkı sağlamak adına kurduğumuz ilim halkasındaki ilmî faaliyetleri geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Cemiyetimizde, genç ve hareketli yazar kadromuz ile Siyaset, Hukuk, Ekonomi, Sosyoloji, Edebiyat ve Tarih gibi ilmî alanlarda gerek akademik gerekse de gündeme ilişkin yazılar kaleme alınmaktadır.


İletişim


Küçük Çamlıca Mahallesi, Filiz Sokak, No:3
Üsküdar/İstanbul